sobota, 29 grudnia 2012

Hejka!!!

Dziś znowu wstawię parę przepisów.  MNIAM!!!!!!!!



Panierowany camembert z winogronami i orzechami 

30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Panierowany camembert z winogronami i orzechami - składniki:

Panierowany camembert z winogronami i orzechami - Sposób przygotowania:

  1. Ser camembert pokrój na pół, następnie każdą połówkę na trzy trójkąty.
  2. Wymieszaj jajka z mlekiem i przelej do miski. Do drugiej miski wsyp panierkę z opakowań Fix Knorr.
  3. Kawałki sera oprósz mąką, następnie zanurz je w jajku z mlekiem, a na koniec obtocz w panierce.
  4. Serki smaż w głębokim oleju aż panierka zrobi się złotobrązowa i chrupiąca. Po usmażeniu odsącz serki na ręczniku papierowym.
  5. Na każdy kawałek sera połóż orzecha włoskiego i winogrona. Całość przebij wykałaczką tak aby powstały koreczki.
  6. Majonez wymieszaj z ketchupem oraz sosem tysiąca wysp z opakowania Fix Knorr. Koreczki z panierowanego sera podawaj z sosem oddzielnie.

 Panierowany camembert z winogronami i orzechami                             

Ciasteczka krabowe

 

60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Ciasteczka krabowe - składniki:

  • Knorr Fix Smażony ryż po chińsku - 1 opakowanie
  • bułka tarta - 200 gramów
  • ogórek świeży - 1 sztuka
  • olej do smażenia - 300 mililitrów
  • czerwona papryczka chilli - 1 sztuka
  • Ocet 2 łyżki
  • kolendra 1 pęczek
  • cukier puder - 1 łyżeczka
  • masło - 40 gramów
  • sos ostrygowy - 2 łyżki
  • ryż wcześniej ugotowany - 100 gramów
  • mięso z kraba najlepiej z puszki lub paluszki krabowe - 200 gramów
  • jaja - 3 sztuki
  • sól
  • żółtka - 2 sztuki
  • pieprz

Ciasteczka krabowe - Sposób przygotowania:

  1. Mięso z kraba odciśnij. Jeśli używasz paluszków krabowych, drobno je posiekaj. Przełóż do miski.
  2. Dodaj miękkie masło, sos ostrygowy, posiekane chilli, posiekaną kolendrę, żółtka oraz ryż.
  3. Fix Knorr wymieszaj z 50ml wody i zagotuj.
  4. Wlej płyn do krabów i całość dokładnie wymieszaj. Powinna powstać gęsta, lekko kleista masa.
  5. Z masy formuj kulki, które następnie przełóż na tacę i wstaw do lodówki aby dobrze się schłodziły na co najmniej godzinę. Możesz również wstawić kulki do zamrażarki na pół godziny.
  6. Kulki panieruj w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smaż na głębokim oleju. Pamiętaj żeby po usmażeniu odsączyć kulki na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
  7. Krabowe ciasteczka podawaj z marynowanym ogórkiem. Ogórka pokrój w długie cienkie paski. Następnie wymieszaj go z octem, cukrem i szczyptą soli oraz pieprzu. Marynuj przez 20 minut.                       Ciasteczka krabowe                                

    Kurczak w panierce z krakersów 

    45 minut 8 osób łatwe Autor: przepisy.pl

    Kurczak w panierce z krakersów - składniki:

    Kurczak w panierce z krakersów - Sposób przygotowania:

    1. Filety pokroić w paski. Zalać jogurtem, przykryć i włożyć na 2 godziny do lodówki.
    2. Krakersy pokruszyć i obtoczyć w nich każdy kawałek kurczaka.
    3. Ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 min. w temp. 200 stopni
    4. Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z majonezem i 2 łyżkami wody, podawaj do gotowej przekąski.

     Kurczak w panierce z krakersów                       

    Nadziewane paluchy

     60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

    Nadziewane paluchy - składniki:

    • wędzony boczek - 25 dekagramów
    • sok z cytryny - 1 łyżka
    • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
    • żółtka - 2 sztuki
    • ser żółty - 20 dekagramów
    • majonez - 3 łyżki
    • serek homogenizowany - 25 dekagramów
    • migdały w płatkach - 10 dekagramów
    • masło - 3 łyżki
    • sól - 1 szczypta
    • mąka - 3 szklanki
    • kostka masła - 1 sztuka

    Nadziewane paluchy - Sposób przygotowania:

  8. Zagnieć mąkę z serkiem, kostką masła, szczyptą soli, 1 żółtkiem i sokiem z cytryny. Odstaw ciasto chłodne miejsce.
  9. Boczek zmiel, a ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pozostałe masło utrzyj. Mieszając stopniowo dodawaj zmielony boczek.
  10. Odłóż trochę startego sera i płatków migdałowych do posypania, a resztę dodaj do ucieranej masy.
  11. Rozwałkuj ciasto i potnij na duże prostokąty.
  12. Nałóż farsz i sklejaj na pół. Posmaruj żółtkiem oraz posyp serem i płatkami migdałów. Piecz 25 minut w temperaturze 180 st.
  13. Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z majonezem i 2 łyżkami wody, podawaj do gotowej przekąski.      
  14.  
  15.  Nadziewane paluchy
  16.                                                                                                                                        

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz